Prirodna VENON kozmetika: “Liječenje” bora i finih linija ne zahtijeva nužno odlazak estetskom hirurgu

Redovna upotreba krema protiv starenja može promijeniti način na koji vaša koža izgleda. U ponudi imamo najbolje kreme protiv bora: Intenzivna anti-age krema Moja maza sa peptidom zmijskog otrova i Personalna krema Moja maza!

Bore su uvijek bile i bit će, slaba tačka na licu svake žene. Mnoge žene sanjaju o glatkoj i mladolikoj koži, ali da bi se to postiglo, kožu je potrebno navrijeme adekvatno njegovati. Na pojavu bora i finih linija ne utiče samo starosna dob i genetika, tu su još mnogi drugi faktori, poput vanjskih uticaja i samog stila života. Loš uticaj slobodnih radikala možemo povezati s pretjeranim izlaganjem sunčevoj energiji, uslijed čega koža gubi vlagu, isušuje se i godinama postaje sve opuštenija, a kao posljedica toga je pojava bora na licu.

Kolagen i elastin najviše su zaslužni za zategnut i čvrst izgled kože, međutim, starenjem te veze slabe, a rezultat je gubitak tonusa i gustoće kože. U svakoj životnoj dobi, njega i hidratacija kože je neophodna i treba biti primjerena dobi same kože. Naša krema Moja maza sadrži aktivne komponente i snažne antioksidante kao što su: hijaluron, koenzim Q10 + vit E i C, beta glukan, glikolna kiselina, retinol, emolijenti. Sve nabrojano utiče da koža zadržava vlagu u dubljim slojevima kože, sprječava gubitak vode, poboljšava elastičnost, povećava proizvodnju kolagena i bržu regeneraciju. Pored ovih aktivnih komponenti naša intenzivna anti-age krema Moja maza sadrži i peptid zmijskog otrova koji djeluje kao prirodni botoks.

Smanjenje bora: 

Dipeptid smanjuje kontrakcije mišića lica. Smanjenjem frekvencije mišićnih kontrakcija, dolazi do smanjenja stresa i naprezanja kože. Ovo omogućava koži da se oporavi i ujedno da se smanje mikrotraume koje nastaju usled konstantnih pokreta lica. Daje efekte slične onima koje pruža botulinum toksin (Botox). Testiranja in-vivo pokazala su impresivno smanjenje izgleda bora preko 50% nakon 28 dana primene.

Efekti na sintezu kolagena i elastina: 

Iako dipeptid prvenstveno deluje kao inhibitor mišićnih kontrakcija, može značajno uticati i na sintezu kolagena, elastina, proteoglikana i glikozaminoglikana i to na indirektan način. Manje stresa na koži omogućava fibroblastima (ćelijama koje proizvode kolagen i elastin) da funkcionišu optimalno. Posledično ovo može dovesti do poboljšane sinteze ovih važnih proteina. Takođe, smanjenjem stresa i naprezanja kože ovaj dipeptid može uticati i na sintezu proteoglikana i GAGs koji igraju ključnu ulogu u održavanju hidratacije kože i strukture međućelijskog matriksa i na taj način doprinijeti boljoj hidrataciji i strukturi kože.  Redovna upotreba proizvoda koji sadrže ovaj peptid može poboljšati glatkoću i teksturu kože, čineći je mekšom i nežnijom na dodir.

Prevencija: 

Inhibicija mišićnih kontrakcija ne samo da smanjuje postojeće bore, već može i sprečiti formiranje novih bora, što doprinosi dugoročnom anti-age efektu. Korisnici često primjećuju brze rezultate. Značajno smanjenje bora se postiže u roku od nekoliko nedelja redovne upotrebe.

Minimalni neželjeni efekti: 

Dipeptid diamino butiril benzamid diacetat ima minimalne neželjene efekte u poređenju sa invazivnim tretmanima kao što su injekcije Botoxa. Deluje lokalno, što smanjuje rizik od sistemskih nuspojava.

Post Comment

You May Have Missed